Gazdaság
Szeged, 2015. április 22.
A CBA Kereskedelmi Kft. magyar kereskedelmi üzletlánc modern áruházának névfelirata a Károlyi és a Feketesas utca sarkán.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Csődvédelmet kért a Palóc Nagykereskedelmi Kft

24.hu
24.hu

2016. 09. 20. 07:15

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen hétfőn a Palóc Nagykereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke elmondta: ez új helyzetet teremt, mert a múlt héten még arról volt szó, hogy a hétvégén sikerülhet megállapodni a bolthálózat eladásáról, és a csütörtökön bezárt üzletek akár a héten újranyithatnak. Sáling József kitért arra is, hogy a munkavállalóknak annyit üzent a vezetőség: aki tud, menjen szabadságra. Az elnök úgy véli, ez elfogadhatatlan magatartás a munkáltató részéről, hiszen többségében olyan munkavállalókról van szó, akiknek nincsenek tartalékaik, pedig a cég már így is adós augusztusi bérükkel.

A cég Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, és több mint 80 üzletével a CBA regionális központja. Ennek ellenére az elmúlt három évben zsinórban veszteséges volt, a tavalyi évet már 1,9 milliárdos mínusszal zárta. Azután, hogy kihátráltak mögüle az áruforgalmat finanszírozó pénzintézetek, az áru is eltünedezett a boltokból.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arról beszélt, hogy a magyar tulajdonú boltok nem tudnak versenyképesek lenni a nemetközi láncokkal, elsősorban méretük és műszaki lemaradásuk miatt. A Palóc esete Vámos György szerint ezt példázza, de tavaly hasonló okból ment tönkre háromezer kisbolt, köztük sok élelmiszerüzlet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.