Gazdaság

Milliárdokkal támogatja szomszédjait az EU

24.hu
24.hu

2016. 09. 19. 21:07

Fehéroroszországnak, Azerbajdzsánnak, Egyiptomnak és Palesztinának is jut.

Csaknem 65 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá hétfőn az Európai Unió a szomszédságában lévő országoknak, a pénzből elsősorban Egyiptom, Azerbajdzsán, Fehéroroszország és Palesztina részesül.

Egyiptom 50, Palesztina 38,6 millió eurót kap a foglalkoztatottság bővítésére, a fiatalok munkanélküliségének mérséklésére, a nők helyzetének javítására és a vízgazdálkodás fejlesztésére. 41 millió eurót fordíthatnak a déli szomszédság partnerországai a közös kihívások kezelésére, például a biztonsági helyzet javítására és a gazdasági növekedés gyorsítására.

29 millió eurót kap Fehéroroszország a magánszektor fejlesztésére és a menekülthelyzet kezelésére, 13,5 millió pedig Azerbajdzsánnak jut a gazdaság diverzifikálására. További pénzt fordíthatnak a keleti országok a határvédelem erősítésére, valamint a fiatalok és a kis- és közepes vállalatok támogatására.

Johannes Hahn uniós bővítési biztos azt mondta, hogy a megítélt összegekkel a társadalmi-gazdasági fejlődést, valamint a munkahelyteremtést kívánják elősegíteni.

Célunk, hogy a biztonság fokozásával, a fiatalok szerepvállalásának és a női jogok erősítésével javítsunk az életkörülményeken a Földközi-tenger déli térségében. A keleti partnereinket az ellenálló képességük erősítésében szeretnénk segíteni, támogatást nyújtva nekik a reformfolyamatban – közölte sajtótájékoztatóján. Szerinte „a jó reformok pozitív hatással lehetnek a gazdaság és a jogállamiság helyzetére, elősegíthetik a növekedést és munkahelyeket teremthetnek”. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.