Gazdaság

Garamvölgyi nyakig benne van a letelepedési bizniszben

Garamvölgyi Balázs neve az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatásáról előkerült fotó és cikk kapcsán került be a köztudatba. Először az jelent meg az ottani hatóság honalapján, hogy olajügyekről tárgyaltak a miniszterelnök feleségével, de aztán korrigáltak.

Az Index most azt derítette ki, hogy a tiszteletbeli konzul jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég, az European Bond Program domainjét. Továbbá hogy az angol nyelvű African Business májusi számában Garamvölgyi interjút adott, azt ecsetelve, hogy mennyivel többet nyújt a magyar letelepedési kötvény, mint bármely más EU-s országé.

Ami még érdekes: a Garamvölgyi által bejegyzett  Eubond magyarországi elérhetősége  megegyezik a Rogán Antal által delegált letelepedési kötvényes cégével, az  Arton Capital Hungary-ével. Ez az a vállalkozás, amelynek Bulgáriában bejegyzett tulajdonosa, az ArtonCapital a Nol.hu szerint kétes ügyletekbe keveredett  szintén ilyen kötvényekkel.

Garamvölgyi jutalékot kap

A lap megkereste az ügyben Garamvölgyi Balázst, aki azt mondta, ő csupán egy egy információs portált jegyzett be, nem tulajdonos semmilyen letelepedési kötvényes cégben.

A portál azonban kiderítette, hogy Garamvölgyi jutalékot kap a letelepedési kötvényes ügyfelek beszervezéséért, amit egyébként maga a tiszteletbeli konzul sem tagadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik