Gazdaság

Mégis eladhatják a magyar Tescót, csomagban

Tesco (Array)
Tesco (Array)
A Tesco londoni anyavállalatának egyik illetékese megerősítette a Magyar Időknek, hogy eladósorba kerülhet a magyar hipermarketlánc.

A lap értesülései szerint a tulajdonosok a négy országban működő kelet-közép-európai régiós vonalat, vagyis a Tesco Europát egészben kívánják értékesíteni. Az eladási szándékot erősítheti a Brexit is, valamint egy év elején kiszivárgott, újabb leépítésekről szóló belső dokumentum.

A kormánypárti újság már a múlt héten is kijött a hírrel, hogy kivonulhat a Tesco, akkor azonban a Tesco Global Áruházak Zrt. tagadta a budaörsi központ megszüntetését, noha az eladótér szűkítése valóban napirenden van az üzletekben – fejlesztés címén.

A napilap most azt írta, olyannyira napirenden van a magyarországi Tesco áruházlánc eladási szándéka, hogy amennyiben érkezne egy értékelhető ajánlat, az anyavállalat rábólintana. Legalábbis ezt közölte a Magyar Időkkel egy, a Tesco londoni központjában dolgozó pénzügyi megbízott. Neve elhallgatását kérve arról tájékoztatott, a központi terv az, hogy a kelet-közép-európai régióban működő magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyszerre, egy csomagban értékesítik a tulajdonosok, mert így kifizetődőbb. Ennek érdekében történnek átalakítások, a működés racionalizálása valamennyi érintett országban.

A Tesco ezt mondja

A Magyar Idők megkeresésére a hazai Tesco vállalat leszögezte, nincs tervben a budaörsi központ bezárása. Azt ugyanakkor elismerték, jelenleg felülvizsgálják az irodai folyamatokat, a feladatok összetettségének csökkentéséért, az irodai működés egyszerűsítéséért.

Hangsúlyozták azt is, hogy a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólióátvizsgálás befejeződött, aminek kapcsán Dave Lewis, a csoport vezérigazgatója júniusban megerősítette, a multicég elkötelezett a közép-európai, ezen belül a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett.

Azt nem árulták el, mik a Tesco Europa középtávú tervei, mivel azok üzleti titkot képeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik