Gazdaság

A Randstad felvásárolja a világ egyik vezető karrierportálját, a Monstert

A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide Inc. felvásárlását. A megállapodás értelmében a toborzó hálózat továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a holdingon belül, így hazai érdekeltségeikben sem lesz változás.

A bejelentés szerint a 39 országban, így hazánkban is jelen lévő holding részvényenként 3,40 amerikai dollárért, azaz összesen mintegy 429 millió dollárért vásárolta fel a világ egyik vezető karrierportálját.

Komoly mérföldkő

Az egyesülés komoly mérföldkő a tanácsadócég életében, az akvizíciónak köszönhetően egyedülálló portfólió alakul ki a HR-szolgáltatások területén, mely jelentősen megkönnyíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását – közölte a cég.

A gyorsan változó technológia korszakát éljük, a vállalatoknak is új, jobb utakat kell találniuk a tehetségek felkutatására és bevonzására – mondta el a Randstad Holding vezérigazgatója, Jacques van den Broek.

Azt is hozzátette, hogy a karrierportál vezető iparági technológiájának, digitális, közösségi és mobil megoldásainak köszönhetően nagyon jól kiegészíti a szolgáltatásaikat. Az egyesülés a vezérigazgató szerint pontosan illeszkedik digitális lehetőségek kiaknázását célzó stratégiájukba, mellyel közelebb hoznák egymáshoz a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot.

A karrierportál húsz éves működését követően jelenleg több mint 40 országban van jelen. A két vállalat szorosabb együttműködését ők is előrelépésként üdvözlik a közlemény szerint.

Az összefogással mi magunk is hatékonyabban teljesíthetjük küldetésünket, hiszen még több embernek segíthetünk megtalálni a számára legmegfelelőbb állást – nyilatkozta a Monster vezérigazgatója,Tim Yates.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik