Gazdaság
waberer's (waberer's, )

Új igazgatósággal, de változatlan menedzsmenttel folytatja a Waberer’s

24.hu
24.hu

2016. 08. 09. 11:49

Tulajdonosi szerkezetének megváltozását követően megtartotta első közgyűlését a Waberer’s International Zrt. Mint ismeretes, a Mid Europa Partners (MEP) magántőke-befektetési alap ez év júniusában tovább növelte részesedését a társaságban, s immár a részvények 97,1 százalékával rendelkezik. A tranzakciót a napokban hagyta jóvá a versenyhatóság Magyarországon és minden további érintett országban.
Korábban a témában:

Június végén jött a hír, hogy az alapító-tulajdonos Wáberer György eladja részvényeit, és lemond. Az új felállás első közgyűlése most volt, ahol döntöttek a Waberer’s cégformájáról is: nyílt részvénytársaságból zártkörű részvénytársasággá alakulnak vissza. Korábban Wáberer György azt nyilatkozta, hogy a cég már tőzsdeképes, és jövőre kerülhet újra szóba, hogy ebbe az irányba lépjenek.

Megválasztották a társaság új igazgatóságát

Az ötfős igazgatóság elnöke Bethlen Miklós, a Mid Europa Partners partnere és budapesti irodájának vezetője lett. A testület két új tagja Dr. Lakatos Péter, a tranzakciót is menedzselő Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda partnere, és a holland Gerard van Kesteren, az egyik világpiacon vezető logisztikai vállalat, a Kuehne + Nagel korábbi pénzügyi vezetője. Az igazgatóság további két tagja a korábban delegált Dániel Csanád, a MEP befektetési vezetője és Stefan Delacher, aki 2011 óta a vállalat igazgatóságának tagja.

A július 29-én tartott közgyűlésen egyúttal megerősítették vezérigazgatói pozíciójában a céget a tranzakció óta kijelölt vezetőként irányító korábbi vezérigazgató-helyettest, Lajkó Ferencet. A közlekedés- és gazdálkodás-menedzsment diplomás szakember a Hungarocamionnál szerzett vezetői tapasztalatokat a nemzetközi közúti fuvarozás területén, majd a cég Waberer’s általi akvizícióját követően ügyvezető igazgatói, nemzetközi üzletág igazgatói és vezérigazgató-helyettesi beosztásokat töltött be.

Általános vezérigazgató-helyettesi pozícióra kapott felkérést Erdélyi Barna, aki 2014 óta a Waberer’s gazdasági igazgatójaként dolgozott. A közgazdaságtudományi diplomás szakember a Waberer’s-nél végzett munkája előtt különféle vezető tisztségeket töltött be hazai tömegközlekedési vállalatoknál, illetve vezető pénzügyi tanácsadóként működött a PWC-nél. Több mint 12 év tapasztalatra tett szert a pénzügyi és a szállítmányozási szektorban.

A közgyűlés a cég felsővezetésének összetételéről hozott döntésével aláhúzta a társaság működésének folytonosságát. A tulajdonos biztosította a menedzsmentet teljes támogatásáról a társaság elé tűzött célok megvalósításában: a cég továbbfejlesztése és növekedésének gyorsítása annak érdekében, hogy a magyarországi központú Waberer’s a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásában vezető európai szereplővé, míg a raktározás és a logisztika területén regionális vezetővé váljon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.