Gazdaság

Az Aria Hotel Budapest a világ legjobb luxusszállodái között

Egy hotel számára a legrangosabb visszajelzés az, ha a vendégek jól érzik magukat, és szívesen visszatérnek. A ReviewPro, az utazási szektor egyik világvezető elemzője, Top Luxus Hotel és Márka Riportjában évről évre megvizsgálja a több millió online értékelést, amit az egyes szállodák kapnak. Ezek alapján készül el a lista, amelyen a világ legexkluzívabb szállodáiról kiderül, valójában miként látják őket látogatóik.

A hoteleket több kategóriában értékelik: a nagy szállodamárkák mellett a kisebb luxusbrandek, valamint az egyes szállodák is külön értékelést kapnak. Az Aria Hotel Budapest előkelő helyezése egyben az Ariat is üzemeltető csoport, a Library Hotel Collection sikere, amely a vendégek visszajelzései alapján a világ első számú luxusmárkája a húsznál kevesebb hotelt tömörítő láncok között.

Így készült

A ReviewPro 2,7 millió online vendégértékelést gyűjtött össze a 2015-ös évből; 175 utazási iroda és utazásértékelő oldal 159 luxusmárkára vonatkozó adatait kiértékelve született meg a Global Review Index (Globális Vélemény Index, GRI). A vendégértékelések több mint felét a TripAdvisor (26%) és a booking.com (25%) adja, míg a harmadik helyen már nem a Facebook, hanem a Ctrip áll. A felmérésből kiderült, hogy világszerte egyre népszerűbbek az egyéni hangulatú és tervezésű luxusszállodák: a top 25 kis luxushotelmárka esetében az átlagos vendégelégedettség jelentős mértékben, több mint egy százalékkal nőtt az előző évihez képest, 92,2%-ról 93,7%-ra.

Kicsiben nyerő

Egyéni luxushotel-kategóriában ért el hatodik helyezést az Aria Hotel Budapest, amelynek GRI száma egészen magas: 97,5%. A lista eleje rendkívül sűrű, hiszen az élen végző Belmond Palacio Nazarenas (Cuzco, Peru) és a Spicers Peak Lodge (Maryvale, Egyesült Államok) mindössze 0,6 százalékkal előzte meg Magyarország első zenei tematikájú luxus boutique hoteljét.

Az Aria Hotel az egyéni stílusú luxushoteleket tömörítő Library Hotel Collection tagja, amely 2015-ben a világ legnépszerűbb kis luxusbrandje lett a 96,1%-os összesített értékelésnek köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik