Gazdaság

Sarokba szorult a CBA és a Coop

A szakmai szervezetek szerint immár a nagy, hazai hálózatoknál is jelentkeznek a kiskereskedelmi szektor munkaerőhiányának következményei – írja a napi.hu.

A külföldi hálózatok két számjegyű béremeléséhez képest a Coop, a CBA és a Real szerényebb, 5 százalék körüli volumenben emelte alkalmazottjai keresetét 2016-ban.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a lap megkeresésére elmondta, a magyar üzletláncok azért voltak kevésbé érintettek az ügyben, mert boltjaik többsége kistelepüléseken működnek, a dolgozók nehezen mozdulnak és részmunkaidős alkalmazottakkal is át lehetett vészelni a kialakult problémákat.

Egészen eddig.

Ugyanis kinyílt az emberek szeme – mondta Sáling. A szakember szerint 20-30 ezer forinttal több elérhető bérért egyre többen mozdulnak meg, a nemzetközi láncok pedig elszívó hatással bírnak.a fizikai beosztottak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára úgy véli, ronthat a képet, hogy már nem kell Nyugat-Európáig menni a jobb fizetésekért, hisz Szlovákiában például 60-70 ezer forinttal is több pénzt haza tudnak vinni az ágazatban dolgozók.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik