Gazdaság

Egy békéscsabai kisvállalkozás az MNB kedvence

Ingatlanok értékbecsléséhez, de még a jegybanki büfé átalakításához is igénybe veszik szakértelmüket.

A Magyar Nemzeti Bank több alkalommal is egy kis békéscsabai vállalkozást bízott meg ingatlanok értékbecslésével – írja a Figyelő.

A Leszing Kft. 10 250 000 forintot kapott azért, hogy elvégezte három, a jegybank által megvásárolt ingatlan, a tiszaroffi Borbély-kúria, valamint a Kálmán Imre utcai és Úri utcai ingatlanok értékbecslését. Ezek közül az Úri utcai épület esetében két és félszer nagyobb összegért végezték el a munkát, mint ami az ajánlatban szerepelt. Azt a Figyelő kérdésére nem árulta el az MNB, hogy miért fogadták el a magasabb teljesítési díjat.

A békéscsabai cég tavaly 35,3 millió forint bevételt ért el, és 12 millió forint adózás előtti eredménnyel zárt. A kft. tulajdonosai a Leszkó-házaspár, akikről úgy tudni, nincs kapcsolatuk politikai körökhöz és nem érdeklődnek a közügyek iránt, de jóban vannak a Békés Drén Kft. tulajdonoságval, Barkász Sándorral, akinek cége több esetben Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel konzorciumban indult pályázatokon.

A céggel egyébként a jegybank tavaly 1 243 971 forintra szerződött arról is, hogy elvégezzék az MNB-székház büféjének átalakításához kapcsolódó felülvizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik