Gazdaság
vodka (vodka, )

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt lesz a vodkagyár-építés

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 07. 25. 11:50

A budai vár mellett egy autóipari beszállító, egy gyógyszergyár és egy vodkagyár beruházásával összefüggő hatósági ügyeket nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé a kormány – írta meg a napi.hu. Az AlcoWorld Zrt. Fényeslitke külterületén épít vodka- és likőrgyárat.

A kiemelt jelleg azt jelenti, hogy a beruházással összefüggésben, a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések – fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajthatók, építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és a településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

Vasút is lesz

Az AlcoWorld beruházása megjelenik abban a kormányhatározatban, amely a Fényeslitke-Komoró intermodális közforgalmú ipari-logisztikai terület fejlesztését tartalmazza. Ebben a kormány egyetért azzal, hogy a tervezett szeszipari beruházás megvalósítása érdekében a befektetéshez szükséges iparterület értékesítésre kerüljön. Az eladó a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érdekeltségébe tartozó Regionális Fejlesztési Holding (RFH), amely legfeljebb hektáronkénti nettó 15 millió forintért köteles eladni a szükséges területet a cégnek.

A határozat szerint az ipari parkba be kell vezetni a széles vágányú vasutat és emiatt – szintén legfeljebb nettó 15 milliós hektáronkénti áron – területet kell vásárolni. Ehhez a beruházáshoz 400 millió forintot biztosít a kormány az idei költségvetésből – derül ki a cikkből.

Az idén januárban alakult AlcoWorld Zrt. jegyzett tőkéje 20 millió forint. A Céginfo.hu adatai szerint a cég tulajdonosa az Alfa Investment Kft., amely tavaly alakult 3 millió forint tőkével, és tulajdonosa a Magyarországon élő Glus Oleksandr.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.