Gazdaság

Pontatlanul töltötte ki vagyonbevallását Orbán Viktor

A Direkt36 cikke szerint öt kisebb, 500-1500 négyzetméteres felcsúti ingatlan 2007-től jelent meg Orbán vagyonnyilatkozataiban és 2013-ig szerepelt bennük hibásan. A miniszterelnök a nyilatkozatokban ugyan elárulta a méretüket, a vásárlás időpontját, illetve azt, hogy ezeket a területeket 50 évre ingyenesen használatra átadta az általa alapított a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, de a vásárlással társtulajdonossá váló Orbán a telkek teljes mérete és tulajdoni aránya helyett csak a megszerzett részek méretét írta be a vagyonnyilatkozatába.

A cikk szerint a nyilatkozat egy másik bejegyzéséből kiderül, hogy miniszterelnök pontosan tisztában van azzal, hogy mit, hogyan kell feltüntetni a vagyonbevallásban. Budapesti, a feleségével közös családi házuknál a telek és a ház teljes méretét beírta, és jelezte, hogy ebből neki mekkora tulajdonrésze van. A vételárakról nincsen információ, a területszerzésről a Direkt36 teljes gyűjtését megnézheti itt.

A portál a Miniszterelnöki sajtóirodát is megkérdezte, Havasi Bertalan sajtófőnök azt a választ adta, hogy

Orbán Viktor a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, mely így törvényes, teljes és hiteles.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik