Gazdaság

Fogyatékos férfival szerződtek milliós munkára, mégis nyomoz a rendőrség

Törvénysértően hivatkozott elévülésre a XIII. kerületi rendőrség, így mégis fel kell újítania az áprilisban lezárt nyomozást a Fővárosi Vízművek leányvállalatának ügyében, amely a gyanú szerint egy korlátozottan cselekvőképes férfi által vezetett bt-vel dolgoztatott éveken át, majd az átvett, elvégzett munkákért járó, összesen legalább 40 millió forintot nem fizette ki. A nyomozás felújításáról a Budapesti XX., XXI., és XIII. Kerületi Ügyészség döntött – írta meg az Index.

A nyomozás jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntettének gyanújával. Az évek óta édesanyja gyámsága alatt álló Jéri Jánossal a Fővárosi Vízművek leányvállalata, a Duna-Kút Kft. szerződött 2007 és 2010 között kőművesmunkákra. A megbízási szerződéseket a cég ügyvezetője, Bíró Zoltán írta alá, aki a résztulajdonában lévő cég vezetése mellett a fóti önkormányzat fideszes képviselője.

A portál a nyomozás felújításával kapcsolatban megkereste a Duna-Kút Kft.-t, válaszuk szerint megfelelően ellenőrizték a bt-t, azonban az ellenőrzés “kizárólag a J+J Csi-Csi Bau Bt.-re mint cégre irányult, és nem terjedt ki a cégjegyzésre jogosultak személyének vizsgálatára”.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik