Gazdaság

Hiányosságokat is feltárt az ÁSZ vizsgálata az állami szervezetknél

Az Állami Számvevőszék az állami tulajdonú gazdálkodó szervezeteket érintő úgynevezett témacsoportos ellenőrzés keretében befejezte a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (Bay Zoltán NKft.), az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ERFO NKft.) és az NKÖV Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (NKÖV NKft.) vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését.

Az ÁSZ megállapította, hogy mindhárom társaság esetében a tulajdonosi joggyakorlás összességében szabályszerű volt.

  • A Bay Zoltán NKft.-nél a vagyongazdálkodási tevékenység megfelelt az előírásoknak, hiányosságok a közérdekű adatok közzététele során fordultak elő.
  • Az ERFO NKft. esetében a vagyongazdálkodási tevékenység szabályozásában és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalában tártak fel hiányosságokat a számvevők.
  • Az NKÖV Nkft. a vagyonmegőrzési tevékenységét alapvetően szabályszerűen végezte, azonban hiányosságok voltak a vagyongazdálkodási tevékenység belső szabályozásában, valamint a közhasznú és a vállalkozási tevékenység bevételeinek és ráfordításainak elszámolásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik