Gazdaság

Hiányosságokat is feltárt az ÁSZ vizsgálata az állami szervezetknél

24.hu
24.hu

2016. 07. 13. 10:57

Korábban a témában:

Az Állami Számvevőszék az állami tulajdonú gazdálkodó szervezeteket érintő úgynevezett témacsoportos ellenőrzés keretében befejezte a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (Bay Zoltán NKft.), az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ERFO NKft.) és az NKÖV Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (NKÖV NKft.) vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését.

Az ÁSZ megállapította, hogy mindhárom társaság esetében a tulajdonosi joggyakorlás összességében szabályszerű volt.

  • A Bay Zoltán NKft.-nél a vagyongazdálkodási tevékenység megfelelt az előírásoknak, hiányosságok a közérdekű adatok közzététele során fordultak elő.
  • Az ERFO NKft. esetében a vagyongazdálkodási tevékenység szabályozásában és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalában tártak fel hiányosságokat a számvevők.
  • Az NKÖV Nkft. a vagyonmegőrzési tevékenységét alapvetően szabályszerűen végezte, azonban hiányosságok voltak a vagyongazdálkodási tevékenység belső szabályozásában, valamint a közhasznú és a vállalkozási tevékenység bevételeinek és ráfordításainak elszámolásában.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.