Gazdaság

Hölvényi: Soros javaslata véget vetne Közép-Európa felzárkóztatásának

24.hu
24.hu

2016. 06. 30. 13:56

Korábban a témában:

Soros György az EU előtt álló kihívásokról tartott előadást az Európai Parlamentben. A magyar származású befektető radikálisan csökkentené az uniós kohéziós politikát és agrártámogatásokat.

Közép-Európa jövője szempontjából elképesztő változásokat sürget Soros György, mondta Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő az ülést követően.

Az Európai Parlament fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Soros György provokatív előadását az Egyesült Királyság múlt heti EU-tagságról szóló népszavazásával kezdte. A befektető szerint az EU-nak fel kell ismernie saját hibáit és a szétesés elkerülése érdekében gyökeresen meg kell újulnia. Elmondta, hogy a migrációs válság is hozzájárult a brit EU-tagság elutasításához.

A migrációs válság megoldására évi 30 milliárd eurós uniós forrásteremtést javasolt. Soros azzal az elképesztő javaslattal állt elő, miszerint új uniós adókat kellene kivetni, továbbá hitelfelvétellel, a Közép-Kelet-Európának nyújtott felzárkóztatási források, valamint az agrártámogatások radikális csökkentésével kellene finanszírozni a válság megoldását.

Nehogy Soros javaslatai visszaköszönjenek!

A képviselő hangsúlyozta: „A feladat adott, nagyon vigyázni kell Soros György kijelentéseire, nehogy ezek bármilyen formában európai bizottsági javaslatként a későbbiekben visszaköszönjenek”.

Hölvényi György, az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának tagjaként részt vevő képviselő, a beszéd után elmondta: „A helyben maradást segítő programoknak nincs alternatívája. Soros György elképzelése szerinte a helyben maradást segítő oktatási, gazdasági és foglalkoztatási projektek helyett csak további elvándorlást eredményezne”. A néppárti politikus hangsúlyozta, hogy a térségből nem elvándorlásra kell késztetni, hanem helyben kell segítséget nyújtani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.