Gazdaság
Tótszentmárton, 2014. február 28.
Pálinkát tölt egy nő egy borospincében a torkos csütörtökön a tótszentmártoni Kámán-hegyen 2014. február 27-én este. A több száz éves horvát hagyomány szerint a nők a nagyböjt kezdete előtti csütörtökön a férfiak nélkül mulathattak a pincékben.
MTI Fotó: Varga György

Adózárjegy-hiány miatt leállhat az orosz alkoholimport

24.hu
24.hu

2016. 06. 30. 11:45

Adózárjegy-hiány miatt rövidesen leállhat a szeszes italok oroszországi importja – írta csütörtöki számába a Kommerszant című napilap.

A lap szerint a régi típusú adózárjegyek kifutóban vannak, az újak nyomtatására vonatkozó közbejegyzési pályázat pedig még nem zárult le. Az importőrök között az illetékes vámhatóságok már kiosztották az utolsó zárjegyeket, a raktárkészletek kifogytak.

A kiskereskedelmi forgalmat még nem érinti

Az orosz alkoholimportőrök szövetségétől (SzIAL) származó értesülések szerint több forgalmazó, köztük a Bacardí fennakadásokról vagy leállásról panaszkodott. A külföldi borok behozatalára szakosododott Simple Group zárjegy-készletei szeptemberig tartanak ki.

A probléma a kiskereskedelmi forgalmat egyelőre nem érinti, de a Kommerszant által megszólaltatott szakértők szerint az orosz állam súlyos adóbevételektől eshet el, ha a helyzet a lehető leghamarabb nem rendeződik.

Az orosz kormány 2015-ben határozott arról, hogy 2016. szeptember 1.-ig engedélyezi a külföldről behozott szeszesitalok forgalmazását, régi adózárjeggyel. Az orosz pénzügyminisztérium június közepén jelentette be, hogy kidolgozta a vonatkozó kormányrendelet módosítását , amely alapján további egy évvel meghosszabbíthatnák az alkoholos italok régi típusú zárjegyes behozatalát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.