Gazdaság
fazekas sándor (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)

Magyar nem eszik rovarfehérjét, tartályban növesztett húst

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 06. 20. 13:45

Az ilyen próbálkozásokat be fogják tiltani.

Fazekas Sándor nagyon kockázatosnak tartja, amikor elszakad a termelés a természettől, és a biokémia, a vegyipar akar élelmiszert előállítani. Az Agroinform.hu idézi a földművelésügyi minisztert, aki a minap egy üzemavatón a GMO körüli viták kapcsán beszámolt egy kiállításról, ahol bemutatták a tartályban növesztett hús technológiáját. Mint mondta: látott kikötői kompon működő tehenészetet, és olyan kertészetet, ahol talaj, napfény nélkül termeltek zöldségféléket.

Sokan a rovarfehérjék takarmányozásban, emberi táplálkozásban való hasznosításán dolgoznak, vannak, akik az uniós támogatások egy részét is erre fordítanák – tette hozzá az agrárminiszter, aki szerint Magyarországon az ilyen próbálkozásokat be fogják tiltani, más utat kell választanunk, mert a jó minőségű, hagyományos termékekre van kereslet. Fazakas Sándor azt mondta, ez nem jelenti azt, hogy meg kell állni az alkalmazkodásban, kutatásban, fejlesztésben. Abban is komoly lehetőségek vannak.

A miniszter a nehézségek dacára optimistán beszélt az eredményekről a jövőről szólva pedig azt mondta, a következő években cél az agrárexport növelése, amihez termék kell. Ha a szabályozáson ehhez módosítani kell, akkor a tárca kész partnerként egyeztetni, hogy elősegítse a termelést – ígérte Fazakas Sándor.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.