Gazdaság

Csak 500 közmunkás kért elhelyezkedési támogatást a 220 ezerből

A több mint 220 ezer közfoglalkoztatottból február 1. és április 29. között nem egészen ötszázan igényelték az elhelyezkedési támogatást – tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM).

Az újság csütörtöki cikkében felidézi, a kormány azért vezette be a havi 22 800 forintos többlettámogatást, hogy mielőbbi elhelyezkedésre ösztönözze a közfoglalkoztatottakat.

Az NGM a lap közérdekű adat igénylésére közölte: idén 2,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészéből, a jövő évi keretből pedig további félmilliárd forintot csoportosítottak át a 2016. évi kötelezettségvállalások áthúzódó hatásaként.

A szaktárca közölte azt is, a támogatás összegét eddig átlagosan 114 ezer forintban állapították meg a járási hivatalok, de több igénylőnek tíz hónapra biztosították a juttatást, ami 228 ezer forintot jelent. A támogatás összege attól függ, az érintettek mennyi idővel a szerződésük lejárta előtt lépnek ki a közfoglalkoztatásból, vagyis mekkora a támogatható időtartam.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik