Gazdaság

Lesújtó eredmények a GoPro-nál

A korábbi időszakokhoz képest masszív visszaesést produkált a GoPro ebben a negyedévben. Az egyik fő oka a csökkenésnek, hogy időben csúszni fog a cég saját drónjainak értékesítése. Ha a 9-10 dolláros támaszok megfogják a papírt, akkor rövidtávon jó befektetés lehet a GoPro.

Nem sikerült jól a GoPro negyedéves gyorsjelentése az elemzői várakozásokhoz képest. Mind bevételben, mind eredmény sorokon komoly visszaesést tapasztalhatunk a vállalatnál. Emiatt egyre több befektetőnek megrendült a bizalma az akciókamerákat gyártó cégben azzal kapcsolatban, hogy vajon tarthat-e még hosszabb távon ez a növekedés, ami az elmúlt időben volt jellemző.

Az IPO óta a cég sokat tudott emelkedni, járt már 100 dollár közelében is a grafikon, ám jelenleg 10 dollárnál tartózkodik és ha az itt látható támaszt letöri az árfolyam, akkor további csökkenés lehetséges. A legnagyobb problémát az okozta, hogy a 2016 első negyedévére ígért drónok értékesítése elmaradt, vélhetően ezt augusztus fele fogja meglépni a cég. A kamerák eladása továbbra sem alakult túlságosan jól, az árbevétel-visszaesést az tudta csak ellensúlyozni, hogy az átlagos eladási árak magasabbak voltak a korábbiakhoz képest. Amennyiben a 9-10 dolláros támasz megfogja a GoPro árfolyamát, rövid távon jó beszálló is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik