Gazdaság

Spekulatív ipari ingatlanberuházásba kezdett a Prologis Szigetszentmiklóson

24.hu
24.hu

2016. 04. 21. 14:35

Először épül spekulatív ipari ingatlan Magyarországon 2008 után, a Prologis 21 ezer négyzetméteren hozza létre az épületet a Prologis Park Budapest-Sziget területén Szigetszentmiklóson - jelentette be Kemenes László, a Prologis magyarországi alelnöke csütörtökön a park alapkőletételi ünnepségén.

A beruházással a szigetszentmiklósi park hetedik, Magyarországon pedig 38. épületét hozza létre az ipari ingatlanvállalat – mondta el az alelnök. Az amerikai cég a várhatóan 2016 harmadik negyedévében befejeződő beruházás értékét nem kívánta közölni.

Az alelnök az MTI-nek elmondta, hogy a 610 ezer négyzetméteres portfóliójukkal a magyarországi modern ipari ingatlanállomány 30 százalékát teszik ki.
Bellák Balázs, a Prologis régiós projektmenedzsmentjének vezetője a beruházást ismertetve hangsúlyozta: még nem építettek hasonló épületet Magyarországon, az új létesítmény a hagyományos épületekhez képest mintegy 30-40 százalékkal tud majd olcsóbban működni.

Kemenes László közölte: Szigetszentmiklós kiváló helyszín, mert folyamatos az igény, remek partnerekre és támogató önkormányzatra találtak. A spekulatív fejlesztés – még nincs bérlője az ingatlannak – jelzi, hogy bíznak a piacban és a helyszínben.

Kemenes László elmondta: a régióban nagy a kereslet, tavaly 200 ezer négyzetméter fejlesztést fejeztek be, akvizícióval pedig további 10 ezer négyzetméter vásároltak, ezzel összesen 4,2 millióra emelkedett a négyzetméterszám. A vezető kiemelte: a régióban 93 százalékos a kihasználtsági mutató és 87 százalékos a bérlőmegtartási arány. Magyarországon ezek a mutatók 96, illetve 90 százalék.

Bellák Balázs hozzátette: a kivitelezésben a magyar Market Építő Zrt. a partnerük.

Szabó József (Fidesz-KDNP) polgármester üdvözölte a “zöld jövőre” hangsúlyt helyező szemléletet, de fontosnak nevezte azt is, hogy a beruházók bíznak a magyar gazdaságban.     A Prologis Park Budapest-Sziget hat, teljes kihasználtsággal működő épületet foglal magába összesen 128 ezer négyzetméteren, a most kezdett fejlesztés befejeztével 15 ezer négyzetméter marad beépítetlen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.