Gazdaság

Vasárnapi nyitvatartás – a Metro is beáll a sorba

élelmiszer, vásárlás (Array)
élelmiszer, vásárlás (Array)

A vasárnapi nyitvatartásról szóló 2016. április 16-ától hatályos törvény alapján a METRO Kereskedelmi Kft. megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként tud mind vásárlói, mind pedig munkavállalói érdekeit szem előtt tartva eljárni – írják közleményükben. Az egyeztetések alapján az a döntés született, hogy 2016. április 24-étől  áruházaik vasárnaponként is várják vásárlóikat, mind a 13 áruházukban,  7.30 és 17.30 óra között. Kivétel a budakalászi METRO áruház – ami technikai okok miatt marad zárva.

A lehetőségekhez mérten, az egyéni kéréseket figyelembe véve a vállalat azokat a munkavállalókat állítja munkába ezeken a munkanapokon, akik önként vállalják a vasárnapi munkabeosztást. Azok a munkavállalók, akik vállalják, hogy vasárnaponként is dolgoznak, a törvényi előírásoknak megfelelő juttatásban részesülnek – tették hozzá.

A láncok közül a Praktiker május 8-ától lesz nyitva vasárnap, az Ikea pedig május 22-t mondott. A Tescók már kinyitottak múlt vasárnap is, az Aldik és Pennyk szintén. Az Auchanok közül 14 volt nyitva előző  vasárnap. Most vasárnaptól csatlakoznak a Sparok és a Lidlek is.  A Decathlon kérdőívezik, és kivár.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik