Gazdaság
watson ibm szuperszámítógép (Array)

Négy éve süllyed az IBM, a felhők menthetik meg őket

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 12:10

Négy éve egyhuzamban esnek az IBM bevételei, pedig az új üzletágak szépen produkáltak. Ezzel együtt a szektortársakhoz képest jóval átlag alatti várt profitnövekedés társul – írta a Portfolió.

A főtevékenységek árbevétele – mely magában foglalja a felhő alapú és az adatelemzési szolgáltatásokat – 14 százalékkal emelkedett a negyedévben, ezzel a teljes forgalomnak mintegy 40 százalékát adja. A felhő alapú szolgáltatások bevétele 34 százalékkal nőtt, az utóbbi 12 hónapban pedig összességében 10,8 milliárd dollárt tett ki.

Az adósságállományuk azonban továbbra is tetemes, 45,6 milliárd dollár, így jelentős nettó hitelállomány mutatkozik a mérlegben. Sokat költenek felvásárlásokra, és nagy osztalékot is fizetnek.

A befektetők a negatív gyorsjelentés hatására szabadulni kezdtek a cég papírjaitól, a részvények közel 5 százalékot estek tegnap az amerikai tőzsdezárás után.

A társaság az elmúlt években egyre inkább új, a hagyományos PC-gyártásnál vonzóbb kilátásokkal rendelkező területekre fókuszált, ennek keretében erősítette felhő szolgáltatási és adatelemzési tevékenységét. A cég működése emiatt a 90-es évek elejére emlékeztet, az IBM akkor vált szoftver és szolgáltató céggé.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.