Gazdaság

Vége lehet az áfás számláknak

szamla(210x140).jpg (Array)
szamla(210x140).jpg (Array)

Végett vetne az áfás készpénzes papíralapú számlák rendszerének az adminisztrációs terhek csökkentésére tett javaslatában az Együtt. A párt elkészítette a kkv-k terheit csökkentő javaslatait, amelyeket hamarosan a parlament elé terjesztenek – írta a Napi.hu.

A Dolgozni, boldogulni program olyan javaslatokat fogalmaz meg, amely a jelenlegi gyenge foglalkoztatási rendszer átalakításra ad alternatívákat. A pártalapítvány negyedik tanulmányát mutatta be most Pápa Levente, az Együtt alelnöke. A dokumentum most a kisvállalkozói terhek csökkentésére fókuszál.

Az anyag támogatja pl. az adminisztrációs plafon bevezetését. Melynek az lenne a lényege, hogy amikor új adminisztrációs terhet írnak elő a cégek számára, az nem történhet meg hatástanulmány készítése nélkül, és ebben arra is ki kellene térni, mennyi többlet munkaórát jelent a bevezetés, és cserébe hol lesz hasonló mértékű csökkentés. Ezért plafon. Kanadában egyébként működik.

Emellett javasolják az áfás számlák újragondolását is, és pl. a készpénzes áfás számlát egy az egyben eltöröltetnék. Az elképzelése szerint olyan elektronikus fizetési rendszert kell kiépíteni, amely automatikusan generálja az e-számlát, majd azt elküldi a NAV-nak és a cégnek.

Bővebb infó itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik