Gazdaság

A kormány nem tárgyalt a lakáskiadás adóztatásáról

A lakáskiadásról szóló állítólagos adóelképzelésekről a sajtóban ma megjelent hírekre reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium leszögezi, hogy a kormány tegnap az adócsökkentés és otthonteremtés költségvetéséről tárgyalt.

Semmilyen más, a sajtóban felhozott javaslat nem szerepelt a napirenden, ilyen irányú javaslatot a kabinet nem támogatott – jelentette aki a minisztérium a közleményben.

Nem valószínű, hogy ez volt-e az apropó, de a Magyar Idők a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosára hivatkozva azt írta szerdán, átláthatóbbá és nyomon követhetővé válik jövőre a rövid és hosszú távra szóló lakásbérbeadással foglalkozó ingatlantulajdonosok tevékenysége. Konkrétan kifehérítést ígért.  Szatmáry Kristóf azt mondta: hamarosan a kormány elé kerül, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium április végén, a 2016. évi adótörvény-változásokkal együtt terjeszti az Országgyűlés elé azt a jogszabályt, amelynek célja, hogy egyértelmű kereteket szabjon a magán- vagy turisztikai célú ingatlan-bérbeadások feketézéssel érintett piacán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik