Gazdaság

Kiderült, kiknek kedvezett Rogán a lakáslottóval

Kihirdették a Magyar Közlönyben a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről (NOK) szóló törvényt, amely így két hét múlva hatályba is léphet.

A törvény alapján kizárólag a Carion és a Poligrupo az a két cég, amelyek jelenleg a szervezői kritériumoknak megfelelhetnek, és ez azt is jelenti, hogy az ő beleegyezésük nélkül valószínűleg senki sem lesz képes Magyarországon NOK-ot indítani – hívta fel a figyelmet a Portfólió.

Aki ugyanis NOK-ot akar szervezni, annak aláírást kell szereznie egy korábban már működő fogyasztói csoport szervezőjétől, írták. Pontosan így:

A szervező igazgatósága legalább egy tagjának legalább 5 évi, a fogyasztói csoportokról szóló 530/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet szerinti tevékenységet üzletszerűen végző cégben vezető tisztségviselőként eltöltött gyakorlattal kell rendelkeznie. Ennek a gyakorlatnak a meglétét olyan cég jogosult cégszerűen aláírt nyilatkozattal igazolni, aki nem áll felszámolási eljárás, csődeljárás, végelszámolás vagy kényszertörlés hatálya alatt, legalább 5 éven keresztül végzett ilyen tevékenységet és eleget tett a fogyasztói csoportokról szóló 5530/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet 1. § és 2. §-a szerinti minden bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségének.

A NOK eleve nagyon gyanús ötletét Rogán dobta be, ám a köztársasági elnök visszadobta a törvényjavaslatot, mert az rendkívül homályos volt. A törvényt pár nappal később újra elfogadta a parlament, mintha mi sem történt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik