Gazdaság

Egy véletlen is kellett ahhoz, hogy Matolcsyék engedélyt kapjanak az építkezéshez

Azt tervezi az MNB Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa, hogy doktori iskolát nyit a Várban. De lesz borozó és VIP-terem is.

A doktori iskola a legújabb tervek szerint csak a 3800 négyzetméter felét kapja meg, a maradék részbe vendéglátóipari egységek költöznek, írja az Index. Egy éve kértek építési engedélyt, de erről az ottani szomszédokat nem értesítették.

Az építési munkánknak a tervek szerint szeptemberben vége, de Garancsi és a Market Építő Zrt. helyét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Építő Zrt. veszi át, átriuméttermet, VIP-termeket, pinceborozót és gourmet boltot alakítanak ki az épületben.

A változtatást tartalmazó építési engedély már rég jogerőre emelkedett, reklamáció nem érkezett. Egy véletlen miatt nem.

A kerületi önkormányzat építésügyi és örökségvédelmi osztályvezetője egy március közepi e-mailben bevallotta, annak idején véletlenül rossz címre küldte az engedélyt, így a fellebbezési idő is letelt.

A hiba az én saram. De sajnos, mivel nincs közhiteles közösképviselői nyilvántartás, a mi nyilvántartásunkban tévesen szerepelt a cég, mondta az osztályvezető.

A közelben építkezik egy másik MNB-s alapítvány is, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány, a 444 erről korábban azt írta, még wellnessbunker is lesz a háromszintes oktatóközpont pincéjében, ezt az alapítvány tagadta később.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik