Gazdaság
gazdasagi-novekedes(430x286)(1).jpg (gazdasági növekedés)

Ajjaj, baj van a növekedéssel

24.hu
24.hu

2016. 04. 11. 14:37

A nagyobb fejlett gazdaságok növekedésének gyengülését jelezte az OECD hétfőn közzétett februári összetett makrogazdasági mutatója, a CLI.
Korábban a témában:

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) több makrogazdasági mutatóból képzett és a gazdasági aktivitásban bekövetkező fordulópontok előrejelzésére szolgáló CLI (Composite Leading Indicator) mutatója gyengülő növekedési ütemet vetít előre az OECD-országok egész közösségére is. Lassul a növekedés az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Japánban, Olaszországban és Németországban is.

Az euróövezet egészében a növekedési kilátások stabilak. Indiában és Franciaországban stabilizálódik a növekedés, és a stabilizálódás jelei mutatkoznak Kínában és Kanadában. Oroszországban és Brazíliában továbbra is visszaesést vetít előre az OECD mutatója. A CLI 100 pontos értéke a hosszú távú átlagot jelenti.

A 34 országot tömörítő OECD esetében az index értéke 99,7 pontról 99,6 pontra süllyedt februárban, míg az euróövezeté 100,5 ponton maradt. Franciaország mutatója 100,9 ponton maradt, Olaszországé 100,8 pontról 100,7 pontra, Németországé pedig 99,8 pontról 99,7 pontra csökkent. Az Egyesült Államok CLI-mutatója 99,0 pontról 98,9 pontra, Nagy-Britanniáé pedig 99,2 pontról 99,1 pontra esett, míg Kínáé változatlanul 98,4 ponton maradt.

Magyarországon a januárival megegyező 100,2 ponton állt a CLI konjunktúramutató februárban is.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.