Gazdaság
norbi update (Array)

Visszatérhet a tőzsdére a Norbi Update

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 08. 17:43

Az MNB közleménye szerint a héten folyamatos felügyelés keretében kiemelten vizsgálták a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tájékoztatási kötelezettségeinek teljesítését. Először újabb közzétételi hiányosságot tártal fel, ezért ezen héten fenntartották  atúzsdei moratóriumot, azoban a Norbi Update Lowcarb Nyrt. pénteken eleget tett valamennyi közzétételi kötelezettségének, így az MNB  határozattal intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

Az MNB korábban a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-nél egy-egy rendszeres, illetve rendkívüli tájékoztatás elmaradását észlelte. Mivel az MNB megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. – a társaság érdekkörében felmerült – technikai okokból átmenetileg képtelen volt az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel. Ezért a Norbi Update Lowcarb részvények tőzsdei forgalmazására elrendelt moratóriumot fenntartotta.

Emellet az MNB egy korábbi – a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló – sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli majd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.