Gazdaság

Matolcsy fia cáfolja, hogy köze lenne az MNB ingatlanvásárlásaihoz

Matolcsy Ádám az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében visszautasította azt az állítást, hogy bármilyen módon közreműködött volna a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak ingatlanbefektetési ügyeiben.

Barabás Richárd, az ellenzéki Párbeszéd Magyarországért párt elnökségi tagja korábban az MTI-nek arról beszélt, hivatalos levéllel fordulnak Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez és a rendőrséghez, mert – mint mondta – több forrásból származó, hivatalosan meg nem erősített információk szerint a jegybankelnök fiának “köze van” az MNB ingatlanügyeihez.

Matolcsy Ádám válaszként azt írta, ezek az állítások nélkülöznek mindenféle ténybeli alapot. Hangsúlyozta, üzleti tevékenységeit a hatályos cégjogi szabályoknak megfelelően, átlátható módon végzi, és e tevékenységeknek semmilyen formában nincs közük az MNB alapítványainak ingatlanbefektetéseihez.

Hozzátette: azok a vállalkozások, amelyekben tulajdonosi érdekeltsége van, soha nem indultak európai uniós pályázatokon, közbeszerzéseken pedig azóta nem vettek részt, amióta ő tulajdonrészt szerzett bennük.

Ezek a cégek 65-70 százalékban külföldi értékesítésre dolgoznak, az MNB alapítványainak ingatlanbefektetéseiről pedig ő maga is a médiából értesült – tudatta.

Végül felszólította a PM-et, hogy állításaikat 24 órán belül nyilvános bocsánatkérés kíséretében vonják vissza, ellenkező esetben jogi lépéseket tesz ellenük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik