Gazdaság

Imádják Magyarországot a spanyol turisták

Egyre több spanyol turista érkezik Magyarországra, tavaly több mint 148 ezren látogattak el hazánkba, ami 6,3 százalékos növekedés egy év alatt, mondta Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt turisztikai vezérigazgató-helyettese az MTI-nek Madridban.

Hozzátette, a vendégéjszakák számát tekintve még nagyobb a fejlődés, 2015-ben 357 ezer éjszakát töltöttek spanyol turisták a szálláshelyeken, 9,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Idén 400 ezer a cél.

Itt tartózkodásuk alatt napi 80-100 eurót költenek, ami 2015-ben több mint 10 milliárd forint bevételt jelentett Magyarországnak.Glázer úgy látja, az érkezők nagy része csak Budapestre kíváncsi, mert a többség az osztrák és cseh főváros meglátogatásával köti össze a magyart.

A legfőbb turisztikai célpontok:

  • a Parlament,
  • a Zsinagóga
  • és a budapesti gyógyfürdők.

A vezérigazgató-helyettes szerint a fellendülés annak is köszönhető, hogy a nyári szezonban három légitársaság is működtet járatokat Budapest és Madrid között, emiatt egyre több a spanyol fiatal a magyarországi fesztiválokon. Az Ibéria légitársaság járatait – amely tavaly tért vissza Magyarországra –  terv szerint napi egyre növelnék csúcsidőszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik