Gazdaság

Szcientológus kapcsolatai vannak a kormányzati lakáslottó nyertes cégének

A helyzetbe hozott Carion szlovákiai képviselője például 35 ezer dollárral támogatta az egyház új floridai székházának megépítését.

A nemzeti otthonteremtési közösségről (nok) szóló törvénnyel a kormány azt a Carion Zrt-t hozta helyzetbe, amelynek a Válasz.hu szerint MSZP-s és szcientológus kapcsolatai is vannak.

A lap azt írja, hogy a cégcsoport egyik főtulajdonosa, Ötvös Géza éveken át tagja volt a szcientológus vállalkozók WISE nevű szövetségének. A Carion a lappal azt közölte, hogy sem a cég, sem Ötvös nem áll kapcsolatban a WISE Magyarország Egyesülettel már 2000 óta. Csakhogy a Heti Válasz által megtalált, nyilvánosan elérhető adatbázisokban még 2003-ban is szerepelt Ötvös és a Carion neve.

A Szcientológia Egyház tevékenysége a kormány szerint is nemzetbiztonsági kockázatot rejt, 2010-ben a közigazgatási minisztérium államtitkára az egyházat nevesítve beszélt arról, hogy szükség van az egyháztörvény megváltoztatására, amelyet azóta meg is léptek.

A Carion szlovákiai képviselője, Sztruhár János egy 2005-ös lista szerint 35 ezer dollárral támogatta a Szcientológia Egyház új központi épületét a floridai Clearwaterben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik