Gazdaság

Átlátszó: Orbán veje kínosan ügyel a látszatra, de már késő

A Tiborcz Istvánhoz, Orbán vejéhez köthető vállalkozás eladta részesedését egy jordániai családnak, amely a keleti nyitás nagy nyertese. A céggel együtt a volt Postabank székház is a jordán család tulajdonába került – írta az Átlátszó.

Az ügylet a cégbíróságon bejegyzés alatt álló változásból derült ki, a Tiborchoz is köthető társaság tulajdonost, nevet, székhelyet és ügyvezetőt is váltott, és a projektcég egy jordániai üzletember, Ammar M. A. Abu Namous kezébe került.

FRISSÍTÉS 14:15: A Válasz.hu értesülése szerint egy szaúdi olajmágnásnak adta el a most ledózerolt József nádor tér sarki épületét, a volt Postabank-székházat az a cég, amely Tiborcz Istvánhoz köthető. Az Átlátszó.hu jordán vevőről ír, de ő valójában csak egy közreműködő ügyvéd.

Korábban Orbán Viktor veje az őt ért támadásra hivatkozva döntött úgy tavaly tavasszal, hogy eladja „minden olyan érdekeltségét, ami közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet.”

A vevő (aki ezek szerint egy szaúdi olajmágnás) Budapest egyik legértékesebb telkén, a volt Postabank székházban valószínűleg luxusszállodát építhet, de cége megszerezheti a Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan kiürülő palotáját, mivel a minisztérium felköltözik a Várba, Orbán parancsa szerint.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik