Gazdaság

2,7 milliárd forint megy el erdőgazdálkodási pályázatokra

A Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 2,7 milliárd forint pályázati támogatást különített el a Miniszterelnökség az erdők gazdasági értékét növelő tevékenységekre, közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a nyilvántartásba vett magánjogi vagy önkormányzati erdőgazdálkodók által igényelhető, vissza nem térítendő támogatást kézi, vagy gépi befejezett ápolásra, tisztításra, illetve törzsnevelési jellegű beavatkozásra lehet kérni.

Fontos kritérium, hogy minimálisan 2 hektár méretű erdőterületre igényelhető uniós forrás. Befejezett ápolás esetén az erdőrészlet 0,5 hektár nagyságot elérő részterületére is adható támogatás, amennyiben azon a területhatár állandósítást elvégezték – áll a közleményben.

A támogatási kérelmet első alkalommal április 1-je és április 30-a között, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a www.mvh.gov.hu weboldalon. A kifizetési igénylést a támogatott tevékenység maradéktalan megvalósítása után, a támogatói okirat kézhezvételét követő két éven belül lehet benyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik