Gazdaság

A Riviérára és a Fekete-erdőbe is elrepülhetünk

wizzair(960x640)(1).jpg (Array)
wizzair(960x640)(1).jpg (Array)
Unja a pesti levegőt? Szívna egy kis baden-badenit? Esetleg a sós lég tesz jót a hörgőinek Nizzában? Hát akkor nézze meg az új úticélokat Budapestről!

Elindította Budapestről első baden-badeni és nizzai járatát a Wizz Air pénteken, mindkét városba heti kétszer, hétfőn és pénteken közlekednek a magyar hátterű diszkont légitársaság járatai.

Eric Fournier francia nagykövet elmondta, nem tekintik konkurenciának az Air France és a Wizz Air járatait Franciaországba, mert a két cég jól kiegészíti egymást, és így tovább tud növekedni a be- illetve kiutazók száma.

Hozzátette, a labdarúgó Európa-bajnokság miatt további bővülésre számítanak, mivel Magyarország is részt vesz az eseményen, és a magyar csapat Dél-Franciaországban fog edzeni.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt mondta, régóta szorgalmazták egy dél-francia úticél megnyitását, mert erős a forgalom a két régió között. Mint mondta, éves szinten 15-16 ezer utas volt közvetlen járat nélkül, a francia turizmus is nagy mértékben, 10 százalékkal 163 ezerre növekedett.

Legutóbb Nizzába Budapestről 2006-ban és 2007-ben lehetett közvetlenül eljutni, az azóta már becsődölt Sky Europe légitársasággal – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik