Gazdaság

2 milliárd jut vízitúra-útvonal fejlesztésre

Európai uniós támogatásból, körülbelül kétmilliárd forintból fejlesztik és kapcsolják hálózatba a Duna, a Tisza, a Balaton és a Velencei-tó vízitúra-útvonalait, a beruházás első része a Felső-Tisza tizenöt vízitúra-megállóhelyét érinti – jelentették be a projekt konzorciumvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hétfői, nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati kiírása segítségével megállóhelyeket építenek és újítanak fel, a vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és a fenntartható működéshez szükséges szolgáltatásfejlesztés valósul meg.

Az MKKSZ tervei szerint elsőként a Felső-Tiszát érintő támogató pályázatot nyújtják be, amiben tizenöt megállóhely korszerűsítése szerepel. A megállóhelyeket kajak-kenu pontoknak fogják hívni, ahol a szabadidősportokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak az érdeklődők számára.

A tizenöt megállóhelyből tizenegy Szabolcs-Szatmár-Bereg, három Borsod-Abaúj-Zemplén, egy pedig Hajdú-Bihar megyei település folyószakaszát érinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik