Gazdaság

Hazudott a kormány? Az Uber folyamatosan kopogtat az ajtón

A taxisok megpróbálják rákényszeríteni akaratukat a kormányra – mondta a vg.hu-nak Fekete Zoltán, az Uber Hungary operatív igazgatója, aki cáfolta Fónagy János szerdai nyilatkozatát. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt állította: az Uber elzárkózik az együttműködéstől.

Fekete ezzel szemben azt állítja, hogy az Uber képviselői legutóbb egy hete tárgyaltak a NAV vezetőivel, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával egyebek között arról, hogy milyen lépéseket tett eddig a magát közösségi szolgáltatónak tekintő vállalkozás az adózással kapcsolatban. Hozzátette: a cég már 2015-ben tárgyalt a kormánnyal, és bár kérték a további folytatás lehetőségét a tárcától, erre szeptemberig várniuk kellett.

Az igazgató a portálnak elmondta: abban is téved az államtitkár, hogy az uberesek nem lennének biztosítva: már korábban jelezték a hivataloknak is, hogy utasaik utanként ötmillió dollár felelősségbiztosítással védettek. A cégnek húsz európai országra szóló biztosítása van, ez kiterjed a magyar utasokra is.

Fónagy János arról is beszélt, hogy az Uber nem felel meg az utasszállítás képzési feltételeinek. Az Uber egy budapesti képző szervvel szerződött, ahol már kétszázan sikeres pályaalkalmassági és személyszállítási vizsgát tettek, és körülbelül ugyanennyi van folyamatban – mondta el Fekete Zoltán a portálnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik