Gazdaság

A magyar tőzsde erősen kezdte 2016-ot

GazdaságTV
GazdaságTV

2016. 02. 04. 11:25

Varjú Péterrel, az Erste Befektetési Zrt. igazgatójával vizsgáltuk meg az idei év januári tőzsdei eseményeit. Jó híreket kaptunk: a világpiaci turbulenciák ellenére a régió egyik kiemelkedő teljesítményét adta a BUX és a lekereskedett forgalom, ami a korábbiak sokszorosa lett.

A januári átlagforgalom majdnem napi 11 milliárd forint volt (10,9 milliárd Ft). Ez kiugró az előző évekhez képest, majdnem másfélszerese 2015 decembernek (48,4 százalék emelkedés), és több mint 64 százalékkal (64,45) haladta meg a tavaly januári adatokat. A teljes hónapban 228 milliárd forintnyi eszköz cserélt gazdát, ebből 218 milliárd forint részvény volt. A BUX is szépet ment, már január közepén felülszárnyalta a tavalyi maximum értéket, igaz hónap végére visszaereszkedett 24 ezer pont közelébe. A régió legnagyobb részvényeit magába tömörítő CETOP20 indexet sikeresen felülteljesítette a BUX. A legnagyobb forgalmat a Concorde Értékpapír Zrt. bonyolította, második helyre a Wood & Company, harmadik helyre pedig az Erste Befektetési Zrt. futott be.

Megtartotta első, alakuló ülését a Budapesti Értéktőzsde által létrehozott Tőzsdei Tanácsadó Testület, melynek tagjai meghatározó piaci szereplők, kamarák és államigazgatási szervezetek korábbi és jelenlegi vezetői, elnöke Dr. Patai Mihály korábbi tőzsdeelnök, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója. A 16 tagú testület részt vesz a tőzsde új stratégiájának a megalkotásában és a megvalósítás folyamatában. Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az alakuló ülésen elmondta, hogy a BÉT a piaci és szakmai szereplők észrevételeit figyelembe véve kívánja a magyar tőkepiac fejlődését megalapozó stratégiát kidolgozni és megvalósítani. A BÉT vezetése a célok megvalósítása érdekében február végéig elkészíti az intézmény új stratégiáját. A most megalakult tanácsadó testület részt vesz a tőzsde új stratégiájának megalkotásában és a megvalósítás folyamatában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.