Gazdaság

Eltűnt a milliárdos cég szegény tulajdonosa – a cégvezető nem izgatja magát

Nem túl ideges a több milliárd forintot szakító cégbirodalom hátterében álló üzletember, Fauszt Zoltán amiatt, hogy a cég tulajdonosaként bejegyzett nincstelen zenész ismerőse, Farkas Mihály két hónapja eltűnt – írta a hvg.hu. Az erről szóló értesüléseikre legalábbis talányosan és szűkszavúan reagált. A lap szerint lehet, hogy a TV2 adásvételi ügyében már megismert opciós szerződéstípus bújik meg a háttérben itt is, csak még nem tudunk róla.

Farkas Mihály dzsesszzenész kenyérgondjai ellenére papíron egy milliárdos forgalmú cégbirodalom az SDA vállalatcsoport tulajdonosa. Az SDA-csoport több cégből áll, az egyik, az SDA Informatikai Zrt. azzal került bele a hírekbe fél éve, hogy – egyedüli meghívottként – ők kaptak megbízást a felsőoktatásban használt Neptun nevű szoftver (például ebben vezetik a tantárgyakat, a jegyeket, ezen keresztül lehet jelentkezni vizsgákra) továbbfejlesztésére.

A cég ezen kívül is számos közbeszerzés nyert és a piacon Fauszt Zoltán érdekeltségeként tartják számon – őt faggatta a lap, többek között arról, hogyan került Farkas tulajdonosi pozícióba.

Kiderült, neki nem furcsa, hogy egy közbeszerzéseket sorra nyerő vállalatbirodalom mögött a szakmában teljesen ismeretlen személy áll. Szerinte ez a helyzet azért sem tekinthető különösnek, mert 11 éve fönnáll ez az állapot. Anyagi helyzetét nem kívánta kommentálni.

Fauszt szavaiból arra következtettek, nem zárható ki, hogy Farkas Mihály már régen eladta tulajdonosi jogait, ám azok csak bizonyos időpontban vagy feltételek teljesülése esetén szállnak át egy másik személyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik