Gazdaság

Na, kit fizet Soros György az amerikai politikából, na kit?

Trumpot, vagy nem Trumpot?

Nem Trumpot, természetesen. Sőt, nem is a vermonti Dzsugasvilit, Bernie Sanderst, hanem Hillary Clintont. Jó, a fizeti talán egy kicsit erős kifejezés, de csak kicsit, mert én például még nem kaptam hatmillió dollárt semmire Soros Györgytől (pedig nagyon várom), amit el akartam érni az életben. Nincs is persze annyi vágyam, mint Hillarynak, nem szeretnék például elnök lenni, ő meg igen.

Ezzel a nyolcmillió dolláros ajándékkal, amit Soros a Hillary-t támogató legnagyobb Super PAC-nek adott (ezek az elnökjelöltek kampányait finanszírozó kvázi alapítványok, csak annál sokkal átláthatatlanabbak), a milliárdos üzletember egyből beszállt a legnagyobb politikai adakozók közé.

A Priorities USA Action nevű PAC eddig – csak 2015 második felében – 25 millió dollárt szedett össze Hillary kampányára. Soros egyébként 2015 első felében adott már 1-1 millió dollárt Hillary két PAC-jének.

Nem is véletlen, hogy a demokraták között Soros a cukrosbácsi, hiszen ő egyike azon kevés donornak, akik hajlandóak nagyon sok pénzt áldozni a liberális politikára. 2004-ben majdnem 20 millió dollárt költött arra, hogy leváltsák Bush elnököt, és még csak nem is sikerült. Obamát mondjuk nem szerette ennyire, 2012-ben csak egymilliót adott az ő Super PAC-jének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik