Gazdaság

Hadat üzent a Facebook és az Instagram

facebook-trukk-01 (Array)
facebook-trukk-01 (Array)
Betiltja a fegyverkereskedelemmel kapcsolatos tartalmak megjelentetését.

A Facebook betiltja a fegyverek és lőszerek magánkereskedelmével kapcsolatos tartalmak megjelentetését a közösségi oldalon. Monica Bickert szóvivő szerint törölni fognak minden ezzel összefüggő tartalmat a Facebookról, illetve a fénykép- és videomegosztó Instagramról, amely 2012-ben került a Facebook tulajdonába.

A tilalom nem vonatkozik a hivatalos engedéllyel rendelkező fegyverkereskedők által közzétett reklámokra, de a fegyverügyleteket ők sem bonyolíthatják le a közösségi oldalon. A The New York Times című amerikai napilap úgy tudja, a Facebook a Fehér Ház nyomására hozta meg döntését.

Barack Obama elnök szigorítani akarja a fegyvereladásokra vonatkozó szabályokat, ellenzi, hogy a közösségi portálok fegyverkereskedelmi felületekké váljanak olyan eladók és vevők számára, akik nem estek át a hatósági ellenőrzéseken. A Facebook korábban tilalmat hirdetett a drog- és egyes gyógyszereladásokra is. A Mark Zuckerberg által alapított Facebook a világ legnépszerűbb közösségi portálja, világszerte 1,59 milliárd felhasználóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik