Gazdaság

Elégedetten ciccenthet Garancsi a XII. kerületi telek miatt

pokorni-zoltan(960x640).jpg (Array)
pokorni-zoltan(960x640).jpg (Array)
Pokorni Zoltán szerint senki sem zsidózott még a szobájában, bár nem tudni, ez hogy jön ahhoz, hogy egy értékes, 2000 négyzetméteres telek egy Fidesz-közeli nagyvállalkozóhoz kerülhet.

Értékes ingatlanra írt ki pályázatot a XII. kerületi önkormányzat – kezdődik a Magyar Nemzet pénteki számának cikke. A lap szerint a Pokorni Zoltán vezette önkormányzat azután írta ki a pályázatot az Alkotás és Csörsz utcák sarkán fekvő telekre, hogy más másfél éve tárgyalnak a Garancsi István érdekkörébe tartozó Market-csoporttal az eladásról.

Egy kétezer négyzetméteres ingatlanról van szó, 374 millió forint a telek kikiáltási ára, amin jelenleg csak repedezett burkolatú parkolók vannak. A szomszéd ingatlan tulajdonosa, a Property Market Kft. állítólag már a terveket is elkészítette az itt felhúzandó 22 ezer négyzetméteres irodaházra, aminek Hillside Offices lesz a neve. (A térképen látható, hogy az egész közepén van egy társasház, ennek sorsáról nem szól a cikk.)

Forrás: Google Maps
Forrás: Google Maps

Az MSZP-s Tüttő Kata és a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs helyi képviselők szerint a cég már árulja is az irodahelyiségeket, pedig még nem is nyert a pályázaton. Pokorni elmagyarázta a helyzetet. Eszerint a kilencvenes évek elején két telket kapott a kerület, kettőt a főváros, majd a befektető megkereste őket, hogy vegyék meg a fővárostól az ő két telkét.

Ezt megtette az önkormányzat 160 millió forintért, majd a befektető 2014-ben tervpályázatot hirdetett. A zsűriben a kerület főépítésze is benne volt. Pokorni szerint két pályázat volt, az első eredménytelenül zárult, a második alig egy hete fejeződött be, de abból sem lesz semmi, inkább eladják a négy telket egyben, 200 millióért – mondta. Pokornit nem zavarja, hogy a kormányközeli vállalkozó, Garancsi cége szerezte meg a telket, ezt elég furán indokolta:

Ebben a szobában eddig még senki sem zsidózott, komcsizott vagy fideszezett. Fajra, pártállásra, politikai nézetre való tekintet nélkül mi mindenkit partnernek tekintünk.

Helyreigazítás

2016. január 29-én megjelent „Elégedetten ciccenthet Garancsi a XII. kerületi telek miatt” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Alkotás és Csörsz utca sarkán található ingatlanok közül két telket a fővárostól a befektető javaslatára vásárolt volna meg korábban a Hegyvidéki Önkormányzat valamint, hogy a négy telket egyben, 200 millióért adja el az Önkormányzat Garancsi cége részére. Ehhez képest a valóság az, hogy a telkek minimum ára közel bruttó 475 millió forint, nettó 374 millió forint, és az önkormányzat által realizálni kívánt haszon lenne több, mint 200 millió forint továbbá, hogy telkeket egyenlőre senki sem szerezte meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik