Gazdaság

Elbukott a Bosnyák téri plázaprojekt

Már egy éve építkezni kellene, de a befektető kihátrál.

Tíz évvel azután, hogy felvásárolták a Bosnyák teret, a befektető kihátrált a Mundo Center nevű létesítmény felépítése mögül, se pláza, se új városközpont nem lesz – írja a VS.hu.

Karácsony Gergely kerületi polgármester egy évvel ezelőtt még arról beszélt, hogy az építkezés 2015 tavaszán startol, az ő és elődje, Papcsák Ferenc kampányában is téma volt a beruházás. A tervek közt szerepelt egy közpark is tóval, az önkormányzat 500 millió forinttal szállt volna be a közfunkciók kiépítésébe.

Az eredeti projektgazda a lengyel Echo Investment volt, amely tavaly luxemburgi-amerikai tulajdonba került. A cég még 2006-ban 4 milliárd forintért vásárolta meg a Csömöri út-Mosztár utca-Bosnyák utca-Rákospatak utca által határolt 6,8 hektáros területet a zuglói önkormányzattól. Akkor még azzal is számoltak, hogy a négyes metró elér majd idáig.

A vállalások folyamatosan csökkentek, 2008-ban még 170 ezer négyzetméter beépítését tervezték, a 2014-es szándéknyilatkozatban viszont már csak 107 ezer négyzetméteres pláza szerepel 170 üzlettel, egy multiplex mozival és 1400 parkolóhellyel. Ennek építését viszont már egy éve el kellett volna kezdeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik