Gazdaság

A dohány után az alkoholkereskedelmet is átszabhatja a kormány

A Figyelő értesülései szerint már tavasszal megágyazhatnak a Nemzeti Italboltoknak.

A dohánytermékekhez hasonlóan a szeszes italok értékesítését is újraszabályozhatja a kormány – a csütörtöki Figyelő cikke szerint már tavasszal megágyazhatnak mindennek az Országgyűlés elé kerülő törvénymódosítások.

„Úgy hallani, a szeszesital-kereskedelemben is elérünk arra a pontra, hogy alkoholt csak meghatározott, speciális értékesítési jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd vásárolni” – írja a lap, amely megjegyzi: érdekes lesz figyelni, milyen új befektetők bukkannak fel a szeszesital-gyártásban. Hozzáteszik: az új piacfelosztás érdeksérelemmel fog járni, ami a kormánypárton belül is indulatokat kavarhat.

Alig két hete írt arról a HVG, hogy a CBA-Baldauf Kft., a Lázár-Holding Kft. és az Alfa Investment Kft. szeszesital-gyárat alapított AlcoWorld néven. A többségi tulajdonos a Szovjetunióban született Glusz Olekszandr érdekeltségébe tartozó Alfa, az egyik 20 százalékos tulajdonos a CBA-ból ismet Lázár-testvérek ingatlan- és vagyonkezelő társasága, a másik 20 százalékos tulajdonos pedig a CBA-csoportot vezénylő Baldauf család érdekeltségébe tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik