Gazdaság

Taxistüntetés – A közösségi gazdaság egységes szabályozását sürgeti Szanyi Tibor

Szanyi Tibor a megosztás alapú szolgáltatások mielőbbi egységes szabályozására sürgette az Európai Bizottságot az Európai Parlament (EP) versenyjogi vitájának hétfő esti plenáris szakaszában – írta keddi közleményében az MSZP EP-képviselője, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja kapcsán.

A képviselő kifejtette, szerinte a közösségi alapon szerveződő szolgáltatások betiltása nem járható út, amint az sem, hogy a demonstrálók a munkaeszközeikkel bénítják meg a városi forgalmat. Ahogy a tanárok, orvosok sem tolják ki az iskolapadokat, a betegágyakat az utcára, úgy ezt más se tegye a saját eszközeivel! – jelentette ki a politikus.
Hangsúlyozta: ezek az új szolgáltatások nem csak versenyt, hanem piacbővülést is hoznak. Egyre többen azért tudnak utazni, kimozdulni, mert immár számukra is megfizethető árakon találnak közlekedési és szálláslehetőségeket.

Az új generációknak egyre kevesebbet mondanak a régi vágású kartellek és diktatórikus árak. Annak a világnak jól láthatóan vége van! Agónia helyett értelmes és átlátható szabályokra van szükség – fogalmazott Szanyi Tibor.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában, az Uber ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik