Gazdaság

A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását

nav(2)(2)(960x640).jpg (Array)
nav(2)(2)(960x640).jpg (Array)

A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását, a jelenleg alkalmazott arányos teherviselést eredményező rendszer, amely elismeri a legális munkavállalást, a gyermeknevelés költségeit, sokkal jobb, mint amit az IMF, az OECD vagy más nemzetközi ajánlás Magyarország számára megfogalmazott – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A helyettes államtitkár arra reagált, hogy az OECD egy európai országokat vizsgáló tanulmányában progresszív adózást javasol, mert megállapítása szerint tágul a jövedelmi olló.
A 2010-ben megfogalmazott, majd 2011-től hatályba lépett adópolitika annak idején nagyon sok nemzetközi szervezet véleményével szembement, miközben ma már azt látni, hogy a legtöbb nemzetközi szervezet pontosan ezeket a lépéseket tartja kívánatosnak, így az élőmunka terheinek a csökkentését, a fogyasztási, forgalmi típusú adók súlyának növelését – mutatott rá Pankucsi Zoltán.

Ez az adópolitika meghozta a sikereket, egy olyan gazdasági bővülésnek lehetünk szemtanúi, ami példa nélküli az Európai Unióban. Semmi ok nincs arra, hogy akár az szja, akár más adónem vonatkozásában érdemben eltérjünk a már kialakított rendszertől – mondta a helyettes államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik