Gazdaság
balog zoltán (Array)

Balog miniszter zseniális javaslata a nagyvállalatoknak

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2016. 01. 14. 13:05

Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát a közmunkásoknak – írta az MTI.

A kormány már létre is hozott egy új konzultációs testületet, a Felzárkózást Segítő Gazdasági Fórumot, amelynek célja, hogy a nagyvállalatokat ösztönözze a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők foglalkoztatására a versenyszférában.

Balog Zoltán azt mondta, mára a közfoglalkoztatás olyan vonzóvá vált bizonyos földrajzi és gazdasági területeken, hogy elvonja az alacsonyabb képzettségű munkaerőt a vállalkozások világából.

Ezért 2016-ban olyan programokat dolgoznának ki, amelyek célja, hogy a közfoglalkoztatásból különféle motivációkkal megnyissák az utat a szabad munkaerőpiac világába.

Vélemény

Csak hogy tisztába tegyük a hírt: a kormány közmunkaprogramja felborította a munkaerőpiacot, mert képzetlen munkaerőt szív el a vállalkozásoktól, és zárványba kényszeríti a közmunkásokat. Ezt most egy új konzultációs testülettel orvosolnák, illetve Balog szerint a nagyvállalatoknak közmunkásokat kellene alkalmazniuk. Képzeljük el ezt egy pillanatra! B. Erzsébet 52 éves, nyolc általánossal rendelkező, hódmezővásárhelyi lakos ezentúl németül és angolul veszi fel a telefont a nemzetközi ügyfeleknek egy hazai IT-nagyvállalatnál Debrecenben. Na, ugye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.