Gazdaság

2,7 milliárdos ingatlant vett tavaly a Nemzeti Bank alapítványa a Rózsadombon, azóta is üresen áll

matolcsy györgy (Array)
matolcsy györgy (Array)

Már több mint egy éve vette meg az Magyar Nemzeti Bank az Magyar Tudományos Akadémia rózsadombi volt kémiai kutatóintézetét egyik alapítványának, ám az még mindig üresen ásítozik – írja a Világgazdaság. A 2,5 hektáros ingatlan területére szigorúan tilos a belépés, de aki benéz a kerítésen a saját szemével is láthatja, hogy egy kapavágás sem történt.

A Magyar Nemzeti Bank által 39 milliárd forinttal kistafírozott Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a lap kérdésére válaszolva, miszerint mikor tervezik birtokba venni az ingatlant azt válaszolta: jelenleg előkészítő szakaszban van egy európai mércével is kimagasló színvonalú rákkutatási és diagnosztikai központ létrehozása.

A lap szerint annak ellenére nem kezdtek bele a munkálatokba, hogy bőven lenne dolog az ingatlan területén. A Rózsadomb legfrekventáltabb részén lévő telken több épületet is le kellene bontani, illetve az is lehetséges, hogy a korábbi kísérletek miatt olyan mértékben szennyeződött a talaj, hogy a földet ki kell cserélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik