Gazdaság

10 nagyon merészre sikerült iPhone 7 elképzelés

Ha minden igaz, 2014 után idén, 2016-ban valamikor ősszel érkezhet meg az iPhone készülékek legújabb generációja, a 7-es. Egyelőre nem sokat tudni az új koncepcióról. Megnéztük, hogy milyen telefonról álmodnak a grafikusok. Egyik valószínűsége sem túl nagy, hogy ilyen lesz majd.

Nemrég egy vírusvideó járta be a világot, amelyen elvileg egy iPhone 7c-t látunk. A kiszivárgott videó vélhetően kamu, de sokakat foglalkoztat, hogy vajon hogyan fog kinézni az új telefon az iPhone 6 sikere után. Most pedig a GizChine nevű oldalon jelent meg egy újabb kiszivárgott kép, állítólag ilyen lesz az új készülék. Ez a telefon az iPhone 5s-re emlékeztet leginkább, de nem valószínű, hogy a gyártó a régi dizájnokhoz visszatérne, ez nagy csalódás lenne a követők számára, ezért fogadjuk a képeket fenntartással. Nézzük meg inkább, hogy a grafikusok milyen új iPhone 7-ről ábrándoznak, íme 10 merész példa.

01
Daniel V Yako fantáziatelefonja annyira vékony, amennyire csak lehet. Szinte biztosra vesszük, hogy ilyen vékony lesz az új iPhone akkor nem az 5,5 inch-es képernyőtől, hanem a vékonyságtól lesz hangos a sajtó. Más kérdés, hogy a renderképen a lekerekített képernyő szél kifejezetten a Samsung S6-ot utánozza.

02

Apple flip phone néven futtatja ötletét Martin Hajek, és kapásból a régi flipes telefonok jutnak az eszünkbe, amikor még menő volt felcsapni a fedlapot. Az ötletben három képernyő is szerepel, kettő belül, a harmadik pedig a fedlapon egyfajta értesítő felületként. Szinte biztos, hogy az új iPhone nem ilyen lesz.

03

Kapásból iPhone 7 Pro néven töltötte fel elképzeléseit Michael Muleba, aki a telefont felnyithatónak álmodta meg egy qwerty-billentyűzettel. A belső oldallapon kinyitáskor aktiválódó képernyő, amely az egykori Nokia Communicator-ra emlékeztet, amelyből 2007-ben adták ki az utolsó modellt. A dupla képernyős iPhone biztosan nagyot szólna a piacon.

04

A billentyűzeteknél maradva, jópofa ötlet CURVED/labs srácoktól egy a testből kihúzható mini-billentyűzet. A designereket vélhetően a BlackBerryPriv inspirálhatta, és valójában nem lenne hasztalan a dolog azok számára, akik iPhone-jukon szeretnék a munkát végezni.

05

RanAvni az iPhone 7 Edge grafikusa. Egyre többen mondják a tech szektorban, hogy hamarosan eljönnek a teljes szélességű képernyős telefonok. Ez a készülékterv is ezt a trendet lovagolja meg és valljuk be, csábítóan néz ki egy ilyen telefon, amely faltól falig egy nagy képernyő.

06

Van aki még tovább megy, a ConceptsiPhone grafikája már egy teljes képernyős megoldással rukkol elő, virtuális Home gombbal, amely azért nem tűnik el, csak ha szeretnénk.

07

Egyesek még tovább mennek. Túl sokat nem érdemes időzni rajta, de jópofa ötlet Sonitdactól, hogy a készülék egyfajta ejtőernyő effektussal önmaga védi ki a leejtést, a sarkokba elhelyezett gázmeghajtással.

08

Sokkal valóságosabb elképzelés HasanKaymaktól a vezeték nélküli töltés, amely már nem akkora sci-fi, hiszen több Nokia telefon is tudja egy ideje.

09

Ha már Nokia kópia, a Sahanan Yogarasa által bemutatott fantáziakészülék ultravékony fémháza cserélhető és a Nokia Lumia sorozatban megszokott élénk színekkel lehetne variálható. Az alsó vezérlőikonok pedig leginkább egy Android-os telefonéra hasonlítanak, emiatt az iPhone megrögzött egygombos hívei bizonyára elégedetlenkednének.

10

JermaineSmit egy olyan iPhone hetesről fantáziál, amely visszatérne a gyökerekhez, és leginkább a nagyon nagy sikert befutott iPhone 4-re hasonlít, persze vékonyabb. Ez a koncept egy teljes szélességű kijelzővel bizonyára népszerű lenne az almarajongók körében.

VÉLEMÉNY:

Legvalószínűbbnek a tapasztalatok alapján most azt látjuk és azt valószínűsítjük, hogy az imént látott 10 merész koncepció egyike sem fog megvalósulni és amikor majd fellibbennek a függönyök az Apple bemutatóján, akkor arról beszélgetünk majd, hogy kicsit nagyobb a képernyő, vagy többet bír az akksi. Meglátjuk, talán már idén.

Olvasói sztorik