Gazdaság

Idén 21 új szálloda épült, ebből 4 Budapesten

Az idén január-október között 21 szálloda nyílik az országban – írta az MTI. 14 szálloda nyílt meg vidéken: Orosházán, Algyőn, Mádon, Székesfehérváron, Szerencsen, Mórahalmon, Szombathelyen, Balatonfüreden, Mezőtúron, Balástyán, Mándokon, Szegeden és Pécsett. Budapesten 4 új szálloda nyílt. Az év során vidéken még három hotelt adnak át.

Egyébként a turizmus kiválóan teljesít, és még legalább 10 évig nagyon jövedelmező lesz. Természetesen Budapest húzta fel a számokat az egyre több külföldi turista miatt, akik imádják a fővárost. Az év első tíz hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,4 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 280 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,0 százalékkal, 164 milliárd forintra nőtt – egyebek között ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.

Az országos szállodai teljesítményeket a budapesti hotelek húzták: a fővárosban január-októberben a szállodák összes bruttó forgalma 15,0 százalékkal 137 milliárd forintra nőtt, a szobaár-bevétele pedig 17,2 százalékkal 87,8 milliárd forintra emelkedett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik