Gazdaság

Hatalmas jogsértést leplezett le a Közbeszerzési Hatóság

Korrupcio(210x140).jpg (Array)
Korrupcio(210x140).jpg (Array)

A Közbeszerzési Döntőbizottság 150 ezer forintra bírságolta az Országos Bírósági Hivatalt, mivel az egy szoftver beszerzés kapcsán megsértette a közbeszerzési törvényt – olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján az MTI tudósításában.

Az ügy még 2004 nyarára nyúlik vissza. A szegedi székhelyű Griffsoft Informatikai Zrt. nyerte el – nyílt közbeszerzésen – a GIIR szállítási tenderét. Ennek a cégnek volt szerzői joga a programra, amelyet többször frissített is, az utolsó ilyen szerződés ez év végén jár le.

Ennek meghosszabbítására írt ki hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzést az Országos Bírósági Hivatal. Az ajánlattételi határidő december 11-e volt.

Az MTI szemléje megemlíti, hogy a jogsértésért kiszabott bírság képletes volt, illetve “a mai gyakorlatban már az is ritka, hogy bírságol a döntőbizottság”.A 24.hu szerint a vétkes mulasztást igenis példás gyorsasággal tárta fel a Hivatal, majd a törvény szellemében eljárva lecsaptak a jogellenesen üzletelő bírósági szervezetre! Ne adjunk a fanyalgásra, mindent forint számít, ha jogellenes cselekmény megbírságolásáról van szó, különösen, ha ezt az egyik legfelsőbb bírói szervezet követi el.

Úgy véljük, mindez csattanós válasz a kétkedőknek, akik szerint pártunk és kormányunk nem tesz meg mindent az állami szervek körében tapasztalható slendriánság, illetve túlburjánzó korrupcó ellen. Apró szépséghiba, hogy korrupció alatt a kormány valószínűleg egészen mást ért, mint a nép (erről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat).

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik