Gazdaság

Még egy állami bank hitelt ad Vajnának, hogy megvegye a TV2-t

Öten dobhatják össze a nagyjából 19 milliárdos vételárat, az Eximbank mellett a szintén állami MKB is finanszírozza a vásárlást.

A Világgazdaság információi szerint új számlát nyitott a Magyar Broadcasting Co. Kft. az MKB Banknál november 30-án, a Kft. egyik tulajdonosa Andy Vajna, aki TV2-t vásárolna.

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a lap azt írja, az Eximbank 6,72 milliárdos hitele, az MKB hitele és Vajna 2,5 milliárdos önrésze mellett van egy nem állami tulajdonban lévő magyar bank is a hitelezők között. (Az Eximbank hiteléről bővebben itt olvashat, Szijjártó miniszter határozottan visszautasította a vádat, hogy az Eximbank kormányfőközeli oligarchák kifizetőhelye lenne.)

A VG szerint az Eximbank hitele már biztos, a bank jelzálogjogát már be is jegyezték TV2-őt megvásároló Magyar Broadcasting üzletrészére. Az MKB részéről azonban ilyen kérelem nincs a Magyar Broadcasting cégbírósági dokumentumaiban – egyelőre.

Lehetséges, hogy még nem dőlt el, hogy az MKB milyen módon száll be a TV2 megvásárlásába, a hitelnyújtás mellett bankgaranciát is nyújthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik